Baklava cheesecake

Baklava cheesecake

4.6 16 évaluations
Prép. 20min
Total 25h 45min
12 portions

Ingrédients

Baklava crust
  • unsalted butter plus extra to grease
    100 g
  • cinnamon quill
    ¼
  • raw sugar
    40 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
  • walnuts
    100 g
  • filo pastry covered with a damp tea towel
    10 sheets
Filling
  • cream cheese room temperature
    500 g
  • honey
    80 g
  • eggs
    2
  • Greek yoghurt
    100 g
  • cornflour
    1 ½ tbsp
  • orange blossom water
    2 tsp
Syrup
  • raw sugar
    50 g
  • honey
    70 g
  • cinnamon quill
    ½
  • lemon peel no white pith
    2 pieces
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • water
    100 g
To serve
  • shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped, to decorate
    2 tbsp
  • edible flowers to decorate (optional)

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portions

Sodium 247.5 mg
Protides 7.6 g
Calories 1747.4 kJ / 417.6 kcal
Lipides 30 g
Fibre 1.5 g
Graisses saturées 13.5 g
Glucides 32.5 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...