Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 30 g plain flour
- 2 tsp dried fennel seeds
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp to fry
- 200 g brown onion, cut into 3 cm pieces
- 100 g celery, cut into 3 cm pieces
- 100 g carrot, cut into 3 cm pieces
- 250 g water
- 200 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 orange, juice and 3 strips of peel, no white pith
- 1500 g beef shin (approx. 8 pieces, 2 cm thickness)
- 12 dried pitted prunes
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into 3 cm pieces
Orange and fennel salad
- 1 fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm), fronds reserved to garnish
- 3 celery stalks, trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ orange, zest only, no white pith
- 2 tbsp orange juice
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3787.2 kJ / 905.2 kcal
- Protides
- 86.1 g
- Glucides
- 42.7 g
- Lipides
- 41 g
- Graisses saturées
- 11.1 g
- Fibre
- 7.9 g
- Sodium
- 680.1 mg
Recettes alternatives
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Creamy beef curry
1h 15min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14h
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1h 15min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min