Appareils et accessoires
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Prép. 30min
Total 1h 45min
8 slices
Ingrédients
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 slice
Protides
10.4 g
Calories
3030 kJ /
724 kcal
Lipides
38.7 g
Glucides
83.6 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Brilliant Baking
15 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Sweet
80 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Cappuccino Cake
2h
Chocolate Meringue Stack
7h 30min
Chocolate Fudge Cake
1h
Ben's Chocolate Cookies
40min
Profiteroles
2h 15min
Red Velvet Cake
1h 20min
Chocolate Chip Cookies
50min
Lemon Curd
1h
Christmas Morning Sticky Buns
17h 50min
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55min
Peanut Butter and Cookies Cake
1h 15min
Chocolate Custard
1h 20min