Biryani

Biryani

3.8 63 évaluations
Prép. 20min
Total 1h 25min
6 portions

Ingrédients

  • basmati rice
    200 g
  • full cream milk
    60 g
  • saffron threads pounded
    1 pinch
  • whole cloves
    4
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • cinnamon quill
    1
  • cardamom pods (green)
    3
  • cardamom pods (black)
    4
  • dried bay leaves
    2
  • ghee (see Tips)
    60 g
  • ginger paste (see Tips)
    3 tsp
  • garlic paste (see Tips)
    3 tsp
  • brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
    1 - 2
  • fresh long green chilli trimmed and cut into halves
    1
  • fresh tomatoes (approx. 2-3), cut into quarters
    280 g
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • ground cardamom
    3 tsp
  • ground cumin
    1 ½ tsp
  • garam masala (see Tips)
    1 ½ tsp
  • natural yoghurt plus extra for serving
    100 g
  • cauliflower cut into small florets (1-2 cm)
    250 g
  • potatoes cut into pieces (1.5 cm)
    140 g
  • carrots cut into julienne
    100 g
  • salt
    2 tsp
  • frozen green peas
    50 g
  • water
    1000 g
  • eggs
    4
  • fresh mint leaves torn into pieces, for garnishing
  • fried shallots for garnishing
  • roasted unsalted cashew nuts for garnishing

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 931.7 mg
Protides 12.9 g
Calories 1547.3 kJ / 368.3 kcal
Lipides 17 g
Fibre 7.4 g
Graisses saturées 7.6 g
Glucides 37.9 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...