Versions compatibles
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2-3 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded (optionnel)
-
700
g duck breasts, skin on
ou 700 g chicken breasts,skin on - 2 - 3 Tbsp Chinese five spice powder, shop-bought or homemade (see tip), to taste
- 2 pinches salt
- 1200 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
ou 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 40 g soy sauce
- 200 g white long grain rice
-
200
g pak choi, cut in pieces
ou 200 g Chinese cabbage, cut in pieces - 100 g broccoli florets, cut in pieces (2 cm)
- 2 tsp toasted sesame oil
- 250 g button mushrooms, sliced
- 40 g soy sauce (approx. 2-3 Tbsp)
- 80 g honey (approx. 3-4 Tbsp)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2512 kJ / 600 kcal
- Protides
- 42 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 20 g
- Fibre
- 6.5 g
Recettes alternatives
Chinese Pork with Vegetables
1h 20min
Fresh Prawn Spring Rolls
1 Std.
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 Min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 Std. 10 Min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 Std. 10 Min
Crusted Pâté (Spain)
10h
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 Min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 Min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1h 20min