
Appareils et accessoires
Banana Cream Pie
Prép. 1h 45min
Total 4h 15min
8 slices
Ingrédients
Pie Crust
-
unsalted butter chilled, diced120 g
-
vegetable shortening chilled, diced60 g
-
plain flour280 g
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
water, cold6 - 8 Tbsp
-
unsalted butter for greasing
Banana Filling
-
orange juice (approx. 1 orange)30 g
-
bananas sliced760 g
-
unsalted butter diced60 g
-
single cream680 g
-
caster sugar140 g
-
egg yolks from large eggs6
-
cornflour4 Tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
unsalted butter60 g
Pie Topping
-
sugar2 tsp
-
whipping cream450 g
-
natural vanilla extract¼ tsp
-
bananas sliced (1 cm) (approx. 1 banana)130 g
-
orange juice (approx. ½ orange)15 g
Infos nut. par 1 slice
Calories
954 kcal /
3992 kJ
Protides
11 g
Lipides
67 g
Glucides
89 g
Fibre
4 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans

American Classics
10 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande