Banana Cream Pie

Banana Cream Pie

3.7 10 évaluations
Prép. 1h 45min
Total 4h 15min
8 slices

Ingrédients

Pie Crust
  • unsalted butter chilled, diced
    120 g
  • vegetable shortening chilled, diced
    60 g
  • plain flour
    280 g
  • caster sugar
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water, cold
    6 - 8 Tbsp
  • unsalted butter for greasing
Banana Filling
  • orange juice (approx. 1 orange)
    30 g
  • bananas sliced
    760 g
  • unsalted butter diced
    60 g
  • single cream
    680 g
  • caster sugar
    140 g
  • egg yolks from large eggs
    6
  • cornflour
    4 Tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • unsalted butter
    60 g
Pie Topping
  • sugar
    2 tsp
  • whipping cream
    450 g
  • natural vanilla extract
    ¼ tsp
  • bananas sliced (1 cm) (approx. 1 banana)
    130 g
  • orange juice (approx. ½ orange)
    15 g

Infos nut. par 1 slice

Calories 954 kcal / 3992 kJ
Protides 11 g
Lipides 67 g
Glucides 89 g
Fibre 4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...