Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui, gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui, gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen, ontdooid
ou 300 g verse veenbessen - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto, rode of witte
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3025 kJ / 722 kcal
- Protides
- 76.4 g
- Glucides
- 38 g
- Lipides
- 28 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Pas d’évaluation
Mangochutney
1h 20min
Kalfszwezerik met lente-uien
Pas d’évaluation
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Pas d’évaluation
Eénpersoons chocolade- en aardbeientaart
50min
Rabarber-munt cocktail
2h
Havermoutrepen met kaas
45 min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 min
Bessenlikeur
30 Min
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Pas d’évaluation
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min