![Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2DED3B47-1120-416B-AA2A-B33EC5751C33/Derivates/AECC602E-40D3-4209-9A78-D9377041E25E.jpg)
Versions compatibles
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
ou 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
ou 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
- Fibre
- 4.4 g
Recettes alternatives
Hollandaisesaus
15 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2h 40 min.
Citroenkoekjes
Pas d’évaluation
Bundeltjes van sperziebonen met aardappelen en tijmboter
50min
Koolrolletjes met gierstvulling en champignonsaus
1h 40min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1h 40min
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 Min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Ijs van chocolademousse
3 Std.
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Forel met hollandaisesaus
50min
Bloemkool met kaas
55 min.