Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Falafels
- 160 g dried chickpeas
- 300 g water, for soaking
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 5 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp paprika
- 1 tsp baking powder
Eggless mayonnaise
- 225 g grapeseed oil
- 85 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 tsp lemon juice
Zucchini tortilla
- oil, for greasing
- 120 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 650 g zucchini, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 egg
- 2 tbsp plain flour
- 2 tsp taco seasoning (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
Assembly
- oil, for frying
- 100 g rocket
- ½ raw beetroot, peeled and cut into matchsticks
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3159 kJ / 752 kcal
- Protides
- 10.6 g
- Glucides
- 21 g
- Lipides
- 68.4 g
- Graisses saturées
- 8.6 g
- Fibre
- 10.2 g
- Sodium
- 1616.5 mg
Recettes alternatives
Vegan walnut and black bean burger
4ωρ. 40 λεπτ.
Lentil moussaka
3h 30min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Pea and garden mint fritters
25min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15 min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Tomato and lentil dahl
35min
Falafel with beetroot hommus
20min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min