Versions compatibles
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Tapenade
- 1 teentje knoflook
- 120 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g kappertjes op azijn
- vers geperst citroensap (ong. 5 g)
- 2 ansjovis filets, geconserveerd in zout, gespoeld
-
1
takje verse tijmblaadjes
ou 1 tl gedroogde tijm - 1 snuifje zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 g olijfolie
Kip marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 - 3 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes, naar smaak
- 1 citroen, klein, met de zeste in kwarten gesneden
- 1 afgestreken tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Kip assemblage
- 1200 - 1500 g kip, op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- pikant paprikapoeder, om te kruiden
- 200 g kippenfond
- 1400 g bloemige aardappelen
Aardappelpuree
- 300 g ui, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 20 g boter
- 20 g vloeibare karamel
-
½
tl vleesbouillonpasta
ou ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl zout
- 350 g melk
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2731 kJ / 653 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 35 g
- Lipides
- 35 g
- Fibre
- 4.7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Lactosevrije milkshake
Pas d’évaluation
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Pas d’évaluation
Citroenhapjes met havervlokken-zandkorst
5h 15 min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Halloweensalade met bloederige hummus
1h
Pompoen vingers
Pas d’évaluation
Aardbeien curryketchup
Pas d’évaluation
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Pas d’évaluation
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Indische kippenburger
4h
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50min
Eendenlever
33 Std.