
Versions compatibles
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Emperor chicken
- 25 g dried longans
- 5 g dang gui (Chinese angelica root) slices
- 20 g dang shen (codonopsis root) cut into 5 cm length
- 15 g yu zhu (Solomon's seal)
- 6 Chinese red dates pitted
- 1200 - 1400 g whole chicken (1 whole chicken), with skin and bone
- 1 tbsp salt
- 15 g fresh ginger cut in thin slices
- 10 g wolfberries (goji) rinsed
- 5 g chuan xiong (Sichuan lovage) rinsed
- 1 dried lotus leaf blanched
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
Ladies’ fingers with sesame dressing
- 45 g white sesame seeds toasted
- 60 g mayonnaise
- 1 ½ tbsp white rice vinegar
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- ½ tsp mirin
- 1 tsp sesame oil , dark (roasted)
Stewed green mustard pig's trotter
-
1000
g pig's trotter cut in pieces (5-6 cm)
ou 1000 g roasted pork trotter cut in pieces (5-6 cm) - 10 - 20 g dried tamarind pieces (asam keping)
- 1000 g water
- 10 dried chillies adjust to taste, deseeded, rinsed
- 2 - 5 salted plums in brine
- ½ tbsp chilli bean paste
- ½ tbsp fermented soybean paste
- ½ tbsp light soy sauce
- 2 tsp salt
- 2 tbsp sugar
- 300 g green mustard leaves rinsed
- 150 g salted vegetables (hum choi) soaked for 10 minutes
- 300 g ladies' fingers stems trimmed (refer to step 7)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 637 kcal / 2665 kJ
- Protides
- 76 g
- Lipides
- 28 g
- Glucides
- 15 g
- Fibre
- 4 g