![Zucchini bites with charred tomato dressing Zucchini bites with charred tomato dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/441086d4-ebaa-4d01-9e5e-19fd7162d485/Derivates/076c8c4b-11a0-4264-bd68-c082fe55c35a.jpg)
Versions compatibles
Zucchini bites with charred tomato dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Charred tomato dressing
- 150 g Roma tomatoes (ripe), cut into halves
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 50 g extra virgin olive oil
- 10 g tarragon vinegar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
Zucchini bites
- extra virgin olive oil, for brushing
- 3 - 4 zucchinis, trimmed and cut into 24 long thin slices (approx. 3 mm thickness - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, plus an extra 24 whole leaves (approx. 1-2 bunches)
- 250 g cream cheese, softened
- ¼ tsp salt
- ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 8 portions
- Calories
- 8033.2 kJ / 1912.6 kcal
- Protides
- 32.2 g
- Glucides
- 20.7 g
- Lipides
- 188.5 g
- Graisses saturées
- 70.8 g
- Fibre
- 15.7 g
- Sodium
- 1942.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Spiced pear jam and chorizo
1 Std. 35 Min
Salmon with yoghurt dressing
55 Min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29h 45min
Jewelled quinoa salad
1 Std. 35 Min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 Min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min
Asparagus and pea omelette
20 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min