![Creamy scallop soup with chorizo Creamy scallop soup with chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8883FD5B-D3F6-4293-BD89-7360E065FA37/Derivates/EDC84CCD-F359-41C8-8FFE-9CEBE25C7078.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 chorizo sausages (approx. 250 g), skins removed, cut into slices (1 cm)
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 eschalots, peeled and cut into halves (approx. 100 g)
- 2 celery stalks, cut into pieces (approx. 90 g)
- 150 g floury potatoes (e.g. Royal Blue, Ruby Lou, Coliban), peeled and cut into pieces (3 cm)
- 700 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 350 - 400 g scallops (approx. 18 scallops)
- 200 g pouring (whipping) cream
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1371.2 kJ / 326.3 kcal
- Protides
- 21.5 g
- Glucides
- 7.7 g
- Lipides
- 23.3 g
- Graisses saturées
- 10.8 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 864.7 mg
Recettes alternatives
Smoked salmon slice
2h 40min
Hearty seafood chowder
45 Min
Wasabi devilled eggs
25 Min
Garlic prawns
25 Min
Chilli crab pasta
35 min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Pâtè with Riesling
3h
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 Std. 30 Min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Crab linguine
30 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min