Mini Falafel with Beetroot Houmous
TM6 TM5 TM31

Mini Falafel with Beetroot Houmous

4.3 (42 évaluations )

Ingrédients

Beetroot Houmous

  • 1 garlic clove
  • 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 Tbsp tahini
  • 1 Tbsp water
  • 1 tsp ground cumin (optionnel)
  • 1 pinch fine sea salt, or to taste
  • 1 pinch paprika, for sprinkling

Falafel

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 tsp coriander seeds, lightly ground
  • 1 tsp cumin seeds, lightly ground
  • 1 Tbsp spelt flour
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 2 pinches fine sea salt, or to taste
  • 2 pinches ground black pepper
  • olive oil, for frying

Infos nut.
par 1 portion
Calories
530 kJ / 126 kcal
Protides
3 g
Glucides
9 g
Lipides
7 g
Fibre
3 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives