Versions compatibles
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 sinaasappel, liefst biologisch
- 1 tl gemalen koriander
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje gemalen gember
- 650 g kip (1 volledige kip, zie tip)
- 200 g courgette, in schijfjes
- 1 tl fijn zout
- 150 g uien, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 30 g extra vergine olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 1 zakje saffraan, gemalen
-
200
g gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
ou 200 g water + 1 tl kippenbouillonpasta, zelfgemaakt
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2899 kJ / 693 kcal
- Protides
- 52 g
- Glucides
- 17.3 g
- Lipides
- 42.5 g
- Fibre
- 3.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Couscous van zeebarbeel met paprika
Pas d’évaluation
Pizza Margherita
2h 10min
Gestoomde tagliatelle van wortel en courgette
35 min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 godz.
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 godz. 40 min
Asperge ovenschotel
1 godz. 30 min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 min
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Pas d’évaluation
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 min
Pekingeend
45 min
Trio van rijst, vis en groenten
35 min