Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
TM6 TM5

Fig, Roquefort and Prosciutto Tart

4.3 (8 évaluations )

Ingrédients

Toppings

  • 450 - 500 g fresh figs, stems removed then halved
  • 1 Tbsp balsamic vinegar
  • ½ Tbsp olive oil, plus extra for greasing
  • 120 g prosciutto, sliced

Nut Crust Base

  • 125 g blanched almonds
  • 125 g pecan nut halves
  • 20 g unsalted butter, soft
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 medium egg

Filling

  • 1 garlic clove
  • 50 g onions, quartered
  • 20 g olive oil
  • 150 g Roquefort cheese, crumbled
  • 275 g single cream
  • 3 medium eggs

Balsamic Glaze and Assembly

  • 100 g balsamic vinegar
  • 40 g caster sugar
  • 50 g Roquefort cheese, crumbled

Infos nut.
par 1 slice
Calories
2346 kJ / 566 kcal
Protides
20 g
Glucides
16 g
Lipides
45 g
Graisses saturées
15 g
Sodium
1060 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives