
Appareils et accessoires
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
Prép. 20min
Total 28h 30min
6 portions
Ingrédients
Caramel sauce
-
white sugar250 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
water30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
Salted caramel ice cream
-
milk500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
-
white sugar25 g
-
egg yolks5
-
sea salt flakes1 tsp
Hazelnut praline
-
toasted hazelnuts without skins220 g
-
white sugar250 g
-
glucose syrup20 g
-
water1070 g
-
white vinegar50 g
Crème brûlée
-
pouring (whipping) cream600 g
-
vanilla pod seeds scraped and reserved1
-
malt extract50 g
-
caster sugar50 g
-
egg yolks7
-
water for baking
-
caster sugar for sprinkling
Infos nut. par 1 portion
Calories
845.2 kcal /
3549.9 kJ
Protides
9.3 g
Lipides
60.9 g
Glucides
70.1 g
Fibre
1.1 g
Graisses saturées
33.9 g
Sodium
199.9 mg
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans

Mark Southon
10 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande