Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)

Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)

3.9 8 évaluation
Prép. 15min
Total 40min
4 porcje

Ingrédients

  • 1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 4 żółtka (optionnel) ze sparzonych jajek

Niveau

facile


Infos nut. par 1 porcję

Sodium 492.9 mg
Protides 15.1 g
Calories 1293.6 kJ / 309.2 kcal
Lipides 22.4 g
Fibre 3 g
Graisses saturées 8.8 g
Glucides 11.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...