![Prawn balls with pickled vegetables Prawn balls with pickled vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABE74FAA-7723-4030-A98A-E6113DCB07B6/Derivates/31102DD5-82EA-4371-AFEE-E6E295FD1BB6.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 garlic clove
- 4 eschalots (approx. 70 g), cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 130 g water
- 1 tsp cornflour
- 40 g soy sauce
- 40 g brown sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
Pickled vegetables
- 400 g water
- 200 g malt vinegar
- 2 tsp salt
- 140 g carrot, cut into matchsticks
- 140 g Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into matchsticks
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp peanut oil
- 140 g red onion, cut into thin strips
- 4 sprigs fresh coriander, stalks and leaves cut into thin slices (see Tips)
- 1 tbsp black sesame seeds
Prawn balls
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 400 g prawn flesh
- 3 tbsp cornflour
- 1 egg
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- ½ tsp lime juice
- 500 g water
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 1196.5 kJ / 28.3 kcal
- Protides
- 17.5 g
- Glucides
- 15.7 g
- Lipides
- 16.6 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 1925 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Asian dipping sauce
25 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5 min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Goi muc (squid salad)
45 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 godz.
Teriyaki salmon bao
1h 50 min
Pork san choy bau
25 min