Zupa krem z topinamburu i pora

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 32 évaluation
Prép. 30min
Total 1h
4 porcje

Ingrédients

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Niveau

facile


Infos nut. par 1 porcję

Sodium 68.5 mg
Protides 3.4 g
Calories 648.4 kJ / 155 kcal
Lipides 4.6 g
Fibre 3.3 g
Graisses saturées 0.8 g
Glucides 27.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...