Zupa krem z topinamburu i pora
TM6 TM5

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 (31 évaluations )

Ingrédients

  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Infos nut.
par 1 porcję
Calories
648.4 kJ / 155 kcal
Protides
3.4 g
Glucides
27.4 g
Lipides
4.6 g
Graisses saturées
0.8 g
Fibre
3.3 g
Sodium
68.5 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives