Chhole (chickpea curry) and rice
TM6 TM5 TM31

Chhole (chickpea curry) and rice

4.6 (9 évaluations )

Ingrédients

  • 200 g basmati rice
  • 20 g chickpea (besan) flour
  • 40 g ghee (see Tips)
  • 1 tsp cumin seeds
  • ½ tsp fennel seeds
  • 1 pinch asafoetida (see Tips)
  • 300 g red onion, cut into quarters
  • 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
  • 3 garlic cloves
  • 400 g water
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 ½ tsp sea salt
  • ½ tsp Kashmiri chilli powder
  • 10 g ground turmeric
  • 1 tsp ground coriander
  • ½ tsp ground black pepper
  • 1 tbsp green mango powder (see Tips)
  • 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
  • 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
  • 20 g lemon juice
  • 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
  • natural yoghurt, to garnish
  • 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1648.8 kJ / 392.5 kcal
Protides
14.7 g
Glucides
40.8 g
Lipides
16 g
Graisses saturées
6.8 g
Fibre
14.2 g
Sodium
1324.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives