Appareils et accessoires
Christmas bakewell slice
Prép. 20min
Total 1h 20min
12 portions
Ingrédients
Pastry
-
orange peel of 1/2 an orange (peel only, no white pith)
-
caster sugar25 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces60 g
-
plain flour plus extra to dust120 g
-
egg yolk1
Frangipane filling
-
blanched almonds100 g
-
unsalted butter softened110 g
-
caster sugar90 g
-
plain flour20 g
-
natural almond extract or 1 tbsp Amaretto® liqueur¼ tsp
-
sea salt1 pinch
-
eggs2
-
fruit mince (see Tip)250 g
-
flaked almonds to sprinkle1 - 2 tbsp
-
icing sugar to dust
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portion
Sodium
80.6 mg
Protides
5.3 g
Calories
1317.5 kJ /
314.9 kcal
Lipides
20.1 g
Fibre
1.8 g
Graisses saturées
8.7 g
Glucides
30.4 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Newsletter 2025
12 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10min
Community fave brown rice salad
55min
"This ain't no picnic" muffin
35min
Romany creams
1h 15min
Shortcrust pastry with lard
35min
Jam and coconut tarts
1h 10min
Delicious lemon pudding
55min
Raspberry Ripple Ice Cream
12h 45min
Toasted muesli
1h 40min
Fruit crumble with crème anglaise
1h 10min
Ginger fluff
50min
Classic christmas fruit mince
1h 10min