Versions compatibles
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Protides
- 24.4 g
- Glucides
- 94.8 g
- Lipides
- 34.1 g
- Graisses saturées
- 20.1 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 339.6 mg
Recettes alternatives
Classic lemon tart
3ωρ. 10 λεπτ.
Gin and lime pie
3ωρ. 10 λεπτ.
Raspberry and lemon flan
1u.
Lemon delicious
1h 5min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 godz. 55 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Delicious lemon pudding
55min
Apricot apple pie
1h 40min
Orange and almond cake
2h 20min