Versions compatibles
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Protides
- 55 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 92 g
- Fibre
- 5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Familie kip galette
1h 55min
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2h 30min
Kaas uilen
Pas d’évaluation
Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)
Pas d’évaluation
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1 Std. 30 Min
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Pas d’évaluation
Asperge-langoustine terrine
10h
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35min