![Eggplant rotolo Eggplant rotolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2790156D-2DC4-4480-92EC-21BC2FEE79E2/Derivates/DEF34A9C-EDBA-475F-ABA0-9F3CC1ED7B66.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Protides
- 36.6 g
- Glucides
- 10.7 g
- Lipides
- 26.7 g
- Graisses saturées
- 9 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodium
- 965.6 mg
Recettes alternatives
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Salmon with yoghurt dressing
55 dk
Mediterranean vegetable bake
50 min
Chicken cacciatore
50 min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1sa 5 dk
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Coconut turmeric fish curry
40 min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Baked salmon cheesecake
26hod. 35min
Beetroot, feta and spinach quiche
1sa 40 dk
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min