Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
TM6 TM5 TM31

Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers

4.8 ( 23 évaluations )

Ingrédients

Prawns

  • 24 medium raw prawns peeled, tails intact, deveined
  • 250 g water
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • freshly squeezed lemon juice to drizzle

Gin-pickled cucumber

  • 2 Lebanese cucumbers cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
  • 50 g sugar
  • 100 g white wine vinegar
  • 5 juniper berries lightly crushed
  • 60 g gin of choice (see Tips)

Gin dressing

  • 300 g grapeseed oil
  • ¼ tsp sea salt
  • 50 g gin of choice
  • 2 pinches ground black pepper
  • 2 eggs
  • 1 tbsp tomato sauce
  • 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
  • 2 pinches paprika plus extra to serve
  • 3 dashes Tabasco® sauce
  • 1 - 2 tbsp lemon juice to taste, plus extra wedges to serve
  • 1 cos lettuce whole leaves or finely shredded for glasses
  • 1 avocado sliced
  • fresh chives chopped to garnish
  • micro herbs to serve (optional)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
627 kcal / 2633.2 kJ
Protides
19.7 g
Lipides
55.8 g
Glucides
11.4 g
Fibre
3.9 g
Graisses saturées
6.8 g
Sodium
663.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives